Ida panzio logo
magyar english deutsch italiano espanol slovenska romani

Ida Panzió / Vendégház Budapest

A családias hangulatú Ida Panzió a Sas-hegy délkeleti lejtőjén található, festői kilátással a fővárosra. A vendégház nyugalmát a közelében elterülő Sas-hegyi Természetvédelmi Terület fokozza. Budapest városközpontja (Váci utca, Ferenciek tere) egy buszjárattal 15 perc alatt elérhető. Az Ida Panzió csendes, nyugodt környezete, egyszerű megközelíthetősége, családias hangulata - reméljük - mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ne felejtsenek el minket.

1112 Budapest, Bod Péter u. 20. 

Programajánló

2022. június 18 - július 03. - 19th FINA World Championships 2022 BUDAPEST

Magyarországon versenyeznek a világ legjobb úszói. 2022-ben. Június 18. és július 3. között Budapest, valamint Debrecen, Sopron és Szeged lesz a házigazdája a FINA VB-nek. A programban ezúttal öt sportág szerepel: kivételesen az úszóviadallal indul az esemény, az első héten még műúszó-számokra és a vízilabdázók csoportmérkőzéseire kerül sor, míg a második héten következnek a műugró- és nyíltvízi úszó-versenyek, valamint a pólótorna egyenes kieséses szakasza.

A világbajnokság ezúttal csakis a meglévő létesítményekben zajlik majd: az úszás és a műugrás a Duna Arénában, a műúszás a margitszigeti Széchy-uszodában, a vízilabda a Hajós ötvenese mellett ellátogat Debrecenbe, valamint a Modern Városok Program keretében épített vadonatúj soproni és szegedi komplexumba, a nyíltvízi úszók pedig a tervek szerint a tavalyi Eb-n kiválóan debütált Lupa-tavi helyszínen küzdenek majd.

Rendezvény időpontja: 2022. június 18 - július 03.
Helyszín: 
Budapest, Szolnok, Debrecen, Szeged
[Forrás: fina-budapest2022.com/hu/fooldal/
]

 

Kiállítás a Sas-hegyen - Menedék a betontengerben

A kiállítás címe arra utal, hogy a Sas-hegy menedéke, élő múzeuma Buda ősi flórájának és faunájának, menedéke a városi életmódhoz alkalmazkodott állatoknak, amelyek itt találnak táplálkozó-, szaporodó-, vagy rejtekhelyet, és menedék nekünk, városlakóknak, akik egy órára kiszabadulhatnak a forgalomból. Miért Sas-hegy? A budai német polgárság a hegyet eredetileg Adelsbergnek – Nemesek Hegyének nevezte. Ez torzult Adlersberggé, amit 1847-ben, Döbrentei Gábor híres dűlőkeresztelőjén Sas-hegyre fordítottak.
[Forrás: www.sas-hegy.hu]

(Egyéb utazási portálokon panziónkról megjelenített adatok hitelességéért, - melyek weboldalunkon nem szerepelnek - felelősséget nem vállalunk!)

 

icon Foglalás

Egyéb megjegyzés

Az online szobafoglalás csak a visszaigazolással (fax, telefon, vagy e-mail) együtt érvényes!

 

icon Foglalás

Egyéb megjegyzés

Az online szobafoglalás csak a visszaigazolással (fax, telefon, vagy e-mail) együtt érvényes!

© Ida Panzió | Generated: 2022-08-17 04:00:19 | Weboldal készítés